Menu
Winkelwagen 0

Zen en de kunst van Lock Picking.

Posted by Chris Dangerfield on

Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat een van de vragen die ik regelmatig ontvang (ten tweede natuurlijk bij 'Waar is mijn bestelling?') Luidt: 'Hoe lang duurt het voordat ik leer sloten te leren kiezen?' Soms is het niet zo bemoedigend, alleen een simpel 'Hoe lang duurt het voordat ik sluizen kan kiezen?' Of soms een eenvoudig 'Hoe lang duurt het?' Het zou me niet verbazen als ik ooit op een dag een e-mail kreeg met de vraag 'Wanneer?', Dat is de aard van onze direct bevredigende, wegwerpcultuur, waarbij de reis als een obstakel en de bestemming alles wordt beschouwd. Natuurlijk willen we allemaal het verdomde ding openen, maar het is de niet-opening die het allemaal de moeite waard maakt: als het openen alles was wat nodig was, gebruik dan een sleutel. Ik doe mijn best om alle zillion-a-day e-mails te beantwoorden die ik ontvang als een online lock picking-verkoper, maar deze krijgt mijn geit. Het mist zo veel, het smoort een anders ongelooflijke explosie. Het riekt naar het leven op de snelle weg; het heeft geen tijd voor de subtiliteiten van onze korte levens, details en aflaten, zonder welke we puur passief zijn. Als je me vraagt ​​hoe lang het duurt om te leren sloten te plukken, vraag ik je 'Hoeveel sloten?'.

Lockpicking is een kunst in die zin dat het de slotenkiezer betrekt met een bepaald streven naar de waarheid, er een element van dissidentie is, de aantrekkingskracht van een protest tegen een conventioneel beleid (van veiligheid), van waar een slot voor is, hoe het zou moeten werken en hoe het moet worden gebruikt. Lock picking - in wezen goedaardig op zich - omvat veel van de thema's die de mens hebben geïnspireerd om niet alleen verder te gaan dan wat wordt verwacht, maar ook voorbij wat voor mogelijk wordt gehouden. Het openen van een slot is hetzelfde als de som der delen, het kiezen van een slot is meer, veel meer. Ik verkoop geen lock-picks, ik handel in de oneindige tegenspraak van puzzels.

Waarom neem ik de moeite om te kiezen als ik een sleutel heb? Waarom doe ik de moeite om tegen een stootwapen aan te stoten, dan te harken, dan indruk maken? Het antwoord is echt zen-achtig, het openen van het slot is niet mijn doel, ik ben verdwaald in het niet openen van het slot en ergens binnen dat eindeloze paradigma zal ik mezelf vinden. Mijn engagement is met de poëtica van een puzzel - van een logische benadering van een mecanicien tegen een ingeburgerd middel. Ik duw spelden, ik houd een N-mm mm van een shearline om mijn eigen weg te vinden in een ander ontwerp. Het is als dansen op de trap. Er is een eenvoudigere manier om naar de top te gaan, maar het zal niet onthouden worden, de trap zal me buiten mezelf dicteren, buiten mezelf - helemaal geen zelf. Door op de trappen te dansen, eis ik mijn beweging op, plaats ik mezelf in mijn eigen ruimte in plaats van gedicteerd te worden door de gebruikelijke stroom van vormen. Lock pickers, in hun stoffige jeans en vervaagde T-shirts in stijl, minimaal, delicaat maar onbezonnen, naar de muziek van uitgeschakelde pinnen en vermoeide metalen. Zoveel pings en clicks combineren in dit orkest van niet-opening dat als we zitten in deze kleine opera, gebogen en fronsen, we ver van de gebaande wegen zijn, we volgen geen pad, we maken een nieuwe .

Dus hoe lang duurt het om te leren sloten te kiezen? Misschien een uur, misschien een dag misschien een week? Hoe lang zal het duren voordat je een lock-picker bent geworden? Voor altijd, als je geluk hebt.

 

 


Deel dit bericht← Oudere berichtgeving Nieuwer bericht →

Vloeistoffout: kon asset snippets/ecom_footer.liquid niet vinden