Menu
Winkelwagen 0

Het Jos Weyers Interview - Wereldkampioen Lock Impressioner!

Posted by Chris Dangerfield on

Impressioning is een lock-pickingtechniek waarbij een blanco sleutel in het slot ronddraait om kleine merktekens op de toets te produceren. Nadat je deze markeringen hebt opgeschreven en de wiebel hebt herhaald, krijg je een werkende sleutel. Klinkt goed? Ik zag Jos zo'n slot in minder dan een minuut openen, op slot doen en de sleutel in de hand houden. Best geweldig. Onlangs heb ik Jos weer ingehaald en heb ik een aantal vragen gesteld over lock impressioning, een beroemdheid zijn, en nou ja, Jos Weyers zijn. Ik wil Jos bedanken voor zijn deelname aan dit interview en voor het zijn van een super leuke kerel!

UKBUMPKEYS: Van alle vreemde dingen die het internet heeft gecreëerd, is 'Celebrity Lock Pickers' er een die niemand zag aankomen. Heeft uw opkomst tot Celebrity Lock Picker uw leven veel veranderd? Wat was je eerder aan het doen en verraste het je?

JW: Mijn "claim to fame" was mijn 1:27 ABUS-opening op HAR2009 en spreken op locaties als DefCon, OHM, EMF, NoiseBridge, HitB. Gemakkelijk te Google zijn bleek best handig wanneer een TSA-agent naar de collectie begint te vragen van handboeien in je handbagage! Ik ben al een aantal jaren aan het lockpicken, maar heb nooit echt de wedstrijd gewonnen. toen bleek indruk maken mijn ding te zijn

.

UKBUMPKEYS: In de UK Bump Keys impressie workshop een paar jaar geleden zag ik hoe je indruk maakte op een slot. Ik denk dat het 52 seconden duurde, tot grote verbazing van alle aanwezigen. Tot op de dag van vandaag kan het nog steeds ongeveer 15 minuten duren voordat ik met succes een slot indruk maak. Kun je ons vertellen hoe je zo goed bent geworden? De legende suggereert dat je jezelf opsloot in een kamer met een slot, 1000 blanco sleutels, en pas vertrok toen je het kon - wat is er echt gebeurd?

JW: Oefen, heel veel! Ik had mijn werkbank klaar voor gebruik in het midden van de woonkamer opgesteld. Ongeveer vier maanden lang begon ik om de paar gratis minuten te archiveren. Ik weet niet zeker of ik in die tijd duizend losse flodders heb gedood, maar het waren zeker nogal wat dozen. Daarom maken we de neiging om grappen te maken over de drie 'O's' in ToooL, wat 'Oefen opnieuw en steeds opnieuw' betekent.

UKBUMPKEYS: Voor mij is er iets 'puurs' aan de indruk die andere vormen van lockpicking niet hebben, ik hou van het idee dat het slot de zaden bevat van zijn eigen ondergang. Met een kleine set gereedschappen zijn veel sloten kwetsbaar voor deze techniek, maar veel mensen lijken er een beetje door afgeschrikt. Waarom denk je dat dit is en wat zijn de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het leren indruk maken van sloten?

JW: Daar ben ik het mee eens. Het imponeren van een slot geeft een totaal ander gevoel van voldoening dan normaal plukken. De meest voorkomende fouten die nieuwelingen maken, is het kiezen van het verkeerde materiaal; blanks mogen GEEN staal zijn! Fatsoenlijke bestanden zijn een goede investering, en een goede verlichting / vergroting maakt het leven een stuk gemakkelijker. Als je een beperkt budget hebt, zijn een bankschroef en sleutelgreep de beste plekken om goedkoop te gaan. Het maken van afdrukken kan een steile leercurve hebben. Mijn "standaard" set met tips is: bekijk wat YouTube-filmpjes, lees Ollie's boek (of bestudeer in ieder geval de foto's), en neem dan een een-op-een met iemand die weet wat ze doen. Wees voorbereid om een ​​hoop losse flodders te verpesten….

UKBUMPKEYS: Wanneer raakte je betrokken bij lockpicking? Wanneer raakte je betrokken bij de locksportscene? Hoe is locksport veranderd sinds u erbij betrokken raakte?

JW: Ik heb een aantal hackerkampen bezocht waar ik een paar plectrums heb gekocht. Twee jaar later, zelfde soort locatie, grotere set. Easy locks bleken gemakkelijk te zijn, maar ik bleef worstelen met paddenstoelpennen (AKA-spoelpennen). Dus besloot ik een Toool-bijeenkomst in Amsterdam te bezoeken, en ben eigenlijk nooit weggegaan! Dat was in januari 2007. We hadden toen nog geen ToooL-vestigingen in Nederland, laat staan ​​chapters in de USA of UK. Onnodig te zeggen dat we een beetje zijn gegroeid!

UKBUMPKEYS: In welke lock-picking-ideeën bent u op dit moment geïnteresseerd?

JWIk zie graag dat mensen geweldig worden in technieken die ik ze heb geleerd. Zien dat ze buiten de kaders denken (of het bestaan ​​van de box duidelijk negeren) is zeer de moeite waard. We hebben de laatste tijd naar 3D-drukwerk gekeken, wat een heel nieuw speelveld opent.

 

 

UKBUMPKEYS: In de afgelopen paar jaar heeft de Penetration Testing (hacking) gemeenschap Lock Picking omarmd, waarbij lockpicking 'dorpen' opduiken op congressen over de hele wereld. Heb je ervaring met hacken, de 'Digital lock picking'? Interesseert het je überhaupt?

JWIn mijn dagelijkse baan word ik betaald om die vervelende hackers buiten te houden. Dus ja, dat veld heeft duidelijk mijn aandacht.

UKBUMPKEYSWelke sloten waardeert u? Zijn er locktechnologieën waar je echt van onder de indruk bent?

JWIk ben niet echt geïnteresseerd in de klap-wat-elektronica-op-dit-Lock-and-call-it-secure trend in de sluiswereld van vandaag. Maar af en toe bedenken sommige bedrijven nieuwe mechanische oplossingen die best interessant zijn.

UKBUMPKEYSWat doet Jos Weyers nog meer voor de lol?

JW: Ik breng best veel tijd door op mijn lokale hackerspace: Hack42 in Arnhem, die hackaday genaamd "The most awesome hackerspace". Ik kan niet zeggen dat ik het er niet mee eens ben ...

UKBUMPKEYS: Leuke Jos!

Je kunt Jos volgen op Twitter @josweyers

 


Deel dit bericht← Oudere berichtgeving Nieuwer bericht →

Vloeistoffout: kon asset snippets/ecom_footer.liquid niet vinden