Menu
Winkelwagen 0

Real Glitter Bomb, nepreacties, fake lock-picks en meer ...

Posted by Chris Dangerfield on

Hallo Lock Pickers.

Als je een pakket met glitters en scheetspray laadt en het laat uitgaan wanneer je het opent, heb je alle ingrediënten voor niet alleen een grappige YouTube-grap, maar een kleine wraak voor die low-life types die leveringen van andere stelen voordeur van mensen.

Dat is precies wat Mark Rober deed, een YouTuber met bijna 6 miljoen abonnees, in een poging de dieven in glitter- en scheetspray te douchen.

Mark Rober met zijn 'Glitter Bomb'

Toen ik de video echter bekeek, hoewel Rober een voormalig NASA-ingenieur was, leek het allemaal een beetje te glad te gaan, het was bijna te perfect.

Dit neemt niets weg van Rober's creatie. Hij installeerde een paar oude smartphones, zodat hij video kon nemen vanuit verschillende hoeken, een explosie van glitters om de dief te bedekken met een beetje ironische sprankeling en wat scheetspray, die zoals iedereen weet helemaal niet naar scheten ruikt, maar heel erg naar scheet. spray - een schadelijke nasale indringer die me regelmatig naar de rand van kots op veel schoolreisjes kocht, waar het erop leek dat iedereen vol zat met de vuile dingen die hun zakgeld kon kopen, alleen om het lot in de koets naar huis te lossen.

Fart Spray - ruikt niet naar scheten, het is veel erger.

De video is zonder twijfel vermakelijk. Omdat ik het slachtoffer was geweest van pakketten die ik bij mijn deur had gestolen, was ik niet alleen vermaakt om de dieven bedekt te zien met glitter en scheetspray, maar ook om hen teleurgesteld te zien dat het product van hun zelfzuchtige inspanningen niets meer dan een grap was; een verspilling van hun luie, oneerlijke tijd. En zodra ze de telefoons zagen, de kennis die ze zouden krijgen met een kanaal van bijna 6 miljoen abonnees, was hun anonimiteit zeker aangetast.

Echter, sinds de video werd uitgebracht leek alles wat het leek niet alles wat het leek. Mark vroeg een aantal vrienden om hun hulp - hij wilde dat mensen het apparaat graag voor hun deur zetten. Maar ze besloten om een ​​klein beetje meer te helpen, en niet alleen het apparaat te planten, ze 'stalen' het ook, dus in feite reageerden veel van de reacties op de glitter en scheetbom ontploft (er waren verschillende reacties in de video) bleken vrienden van vrienden te zijn. 

Is het geen grappige oude wereld waarin we leven? In een poging enkele oneerlijke mensen te prikkelen, raakten andere oneerlijke mensen erbij betrokken en eindigden we met iets dat in wezen nep was.

Eerlijk aan Mark Rober, herschikte hij de video en verwijderde de 'vervalsingen', duidelijk makend dat hij niet wist dat zijn vrienden stooges hadden ingehuurd om op te treden als de dieven. En toch, nadat ik de re-edit video had bekeken, vroeg ik me af: "doet het er toe?" Of ze echt waren of niet - dat ik ervan overtuigd was dat ik het entertainment had waar ik naar op zoek was.

Wat echt is en wat nep is, wat origineel is en wat een kopie is - deze ideeën hebben deel uitgemaakt van het filosofisch discours sinds het denken begon, en komen vaak voor in ons dagelijks leven. Ik moet denken aan een bord dat ik ooit zag op een strand in Thailand boven een marktkraam met horloges: "Genuine Fakes", zo werd het verkondigd, zonder sarcasme of ironie die ik kon zien.

Heb je valse vervalsingen? Ik wil het echte werk.

Ik heb ooit een documentaire gezien op de BBC over een man die wilde dat zijn linkerbeen werd verwijderd, nadat hij een Amerikaanse man had gezien die een geweer naar zijn been nam, zodat hij het kon laten verwijderen. Deze mensen - om welke reden dan ook - 'Body integrity dysphoria', het wordt genoemd - willen geamputeerden zijn, en nadat de NHS weigerden zijn been te verwijderen, kwamen ze tot een compromis, ze gaven hem een ​​nep-kunstbeen. Dat wil zeggen, een grote plastic binding waarin hij zijn echte been wikkelde om het uiterlijk te geven dat het een nepbeen was. Een echte nep, dat was het niet.

Ik besloot vorige week deze blog te schrijven, en bij toeval kreeg ik gisteren nog een klant die me ervan beschuldigde hem 'neppeuken' te sturen. In bijna twee decennia in dit spel ben ik nooit beschuldigd van het leveren van 'neppe plectrums', echte vervalsingen of anderszins, en in plaats van zinloos ruzie te maken met iemand die ik hem had gezegd ze terug te sturen en ik hem zou terugbetalen. Het zette me echter aan het denken: ik herinner me dat YouTube-lockpicklegende Bosnian Bill een nep Yale-hangslot koos, en er zijn veel nep-merkslotjes van gewetenloze mensen die proberen de reputatie van merken te verzilveren. Misschien is een set 'nep-slotplectrums' perfect om zo'n slot te kiezen?

Het valse Yale-hangslot van Bosnian Bill. 'Top Security Lock' is een give-away.

Tijdens de zomervakantie, toen ik 16 was, kreeg ik een baan bij Pizza Hut. Op mijn eerste dag, toen het restaurant gesloten was, werd ik door de manager gevraagd om alle planten in het restaurant water te geven. Omdat ik een goede indruk wilde maken, vulde ik snel een emmer met water en goot ik een beetje rond in de kiezelachtige basis van alle planten die ik kon zien. Nadat ik ongeveer 5 planten had gedaan, zag ik dat de rest van het personeel glimlachend toekeek en het bleek dat dit een normale grap was voor nieuw personeel, aangezien alle planten nep waren. Jaren later hoorde ik komiek Mitch Hedberg zeggen: "Mijn nepplanten stierven omdat ik vergat te doen alsof ik ze water gaf"

De echte Mitch Hedberg.

In een poging om dit allemaal te verbinden, van glitterbommen en nepreacties, kunstmatige nepbenen en echte nephorloges, ga ik Mitch Hedberg opnieuw gebruiken. Hij heeft dit ooit gezegd ...

"Ik moest acteren met Peter Frampton in een film, we moesten de pot roken voor een scène, maar het was neppot Koop geen pot op een filmset, maar ik kreeg neppot met Peter Frampton, dat is cool Het is net zo gaaf als een echte pot roken met een man die op Peter Frampton lijkt, ik heb het op die manier meer gedaan. "

Ga nu wat sloten plukken, het is allemaal minder verwarrend.

Chris Dangerfield

 

Dit is de video 'Glitter Bomb' van Mark Rober:


Deel dit bericht← Oudere berichtgeving Nieuwer bericht →

Vloeistoffout: kon asset snippets/ecom_footer.liquid niet vinden