Menu
Winkelwagen 0

Nieuwe lock-technologie maakt ons niet veiliger + VIDEO

Posted by Chris Dangerfield on

Hallo slotplukkers

Ik ben een echte fan van Dragon's Den, het Britse tv-programma waar moedige ondernemers hun bedrijfsideeën pitchen aan een groep succesvolle mannen en vrouwen die een bewezen staat van dienst hebben in het verdienen van geld. Ik probeer graag de draken opnieuw te raden, alsof ik mijn eigen zakelijk inzicht wil testen, en kijk of ik gelijk heb over de voor- en nadelen van de verschillende en soms gekke toonhoogtes.

Ik heb mijn lockpick-winkel opgezet, zoon geen geld. Ik had niet eens een computer. Ik was aangespoeld in het huis van mijn moeder nadat ik 7 jaar kunst en filosofie had gestudeerd, wat, hoewel het een geweldige tijd was, een gekke tijd, het vrijwel nutteloos was om op de arbeidsmarkt te komen. En om uiteindelijk bij mijn moeder te gaan wonen, in de kamer waar ik als kind opgroeide, deed geen wonderen voor het moreel. 

Dus toen een vriend me een computer leende, een dikke grote doos met dial-up internet, greep ik mijn kans en werd druk bezig met het leren over de nieuwe en grotendeels verbijsterende wereld van eCommerce.

 

Mijn 'gedoneerde' pc leek veel op dit monster! Bedelaars kunnen geen kiezers zijn!

 

De rest is geschiedenis en nu, meer dan 15 jaar later, zijn we een van 's werelds meest gerespecteerde online lock pick-leveranciers, iets waar ik erg trots op ben. Toegewijde klantenservice en concurrerend geprijsde producten waren wat het toen deed werken, en het zijn dezelfde principes die we vandaag hanteren.

De draken. Een coole 1000 miljoen tussen hen waard.

Je kunt zien waarom zoiets als Dragon's Den mij zou aanspreken. Ik weet hoe het is om een ​​bedrijf te runnen. Ik ken de ups en downs, de stress en de feesten. Ik weet hoe het is om een ​​logistiek falen of een succesvol businessplan te hebben. Ik weet wat het betekent om toegewijd, kwaliteitsvol personeel te hebben en wat het betekent om een ​​nieuw product op de markt te brengen.

Dus toen ik elke aflevering van Dragon's Den had gezien, was ik blij om te ontdekken dat het formaat ook in Australië en de VS werd uitgevoerd, en begon ik onmiddellijk ze allemaal te bekijken op You Tube.

Ze worden 'Shark Tank' genoemd en hebben niet de rand van Dragon's Den, maar desalniettemin vond ik het leuk om ze te bekijken - en kwam toen langs een man genaamd Phil Dumas en zijn bedrijf 'Unikey Technology'. Zei hij 'Unikey'? En mijn oren spitsten meer dan normaal.

Phil's Unikey-presentatie - 'revolutie' misschien, veilig, nee.

 

Kortom, de uitvinding van Phil is een manier om deursloten via uw smartphone te bedienen. Het idee is goed. Een kleine motor in het slot die de bout in en uit kan bewegen, en software op de telefoon die het slot kan vertellen wanneer het moet worden vergrendeld en de deur moet worden geopend.

Er waren veel andere functies die dit project erg aantrekkelijk maakten. U kunt de 'sleutel' zogezegd delen, eenvoudig door deze naar een vriend op uw telefoon te sturen. U kunt het permanent delen, zoals u een partner of kinderen zou doen, of u kunt het tijdelijk delen als u een schoonmaker of een bezorger toegang wilt geven binnen een 1 uurvenster. Allemaal heel goed dacht ik - de combinatie van een zakelijk project en lock-technologie sprak me natuurlijk erg aan.

Het lijkt goed te gaan voor de zelfverzekerde ondernemer, en dat is wanneer een van de haaien vroeg: "Kan ik de normale, originele sleutel op dat slot gebruiken als ik dat wil?"

En het antwoord was: "Ja"

Duh.

Zie je, als ik ontwikkelingen in de slottechnologie zie, is mijn primaire interesse 'voegt dit meer veiligheid toe?'. We kennen allemaal als lange plukkers, het pincilinderslot biedt vrijwel geen bescherming. Natuurlijk houdt hij de deur op slot als iemand hem probeert open te duwen. Maar de waarheid is dat ze niet veel zekerheid bieden. Het aantal pincilindersloten dat ik in de loop der jaren met een vel MICA heb omzeild, is in de honderden. U kunt een slot in seconden harken, u kunt een slot in nog minder seconden stoten. En de sluisbedrijven, de woningbedrijven weten dit al jaren.

Waarom maakt het ze niet uit? Ik bedoel, laten we eerlijk zijn, je voordeurslot is een klein apparaat, met een nog kleinere selectie van kleine koperen pinnen - en die pinnen zijn alles wat jou, je familie en je eigendom beschermt tegen een potentiële dief. Had de uitvinding van Phil Dumas helemaal afgezien van de oude sleutel? Ik denk dat je het ermee eens zult zijn dat dit een onmiddellijke verbetering is in zijn vermogen om je huis te beveiligen. Maar om in wezen een eenvoudige pincilinder te zijn, open voor de vele gevarieerde niet-destructieve aanvallen, voor alle interessante smartphoneactiviteiten, is de echte functie - het beveiligen van het onroerend goed - twijfelachtig.

Het doet me denken aan de Ford Transit-busjes, die tot 2013 waren uitgerust met het Ford Tibbe-slot. Een van de slechtste sloten in de geschiedenis. Een variatie op de schijfvergrendeling. Iedereen weet - inclusief Ford - dat Transit-busjes vooral worden gebruikt door handelaars, die al hun dure set erin hebben. Waarom zou je zo'n voertuig met zo'n vreselijk slot 'beveiligen' (en dat is genereus). Zelfs de Ford Tibbe-pick zorgt ervoor dat hij er beter uitziet dan hij is, omdat de Ford Tibbe-pick er zo uitziet omdat hij ook het slot decodeert. In werkelijkheid kun je een Tibbe-slot kiezen met een metalen stok met een kleine nub aan het einde. Ik heb er zelfs een zien openen met een wattenstaafje!

Het Ford Tibbe-slot en een plectrum die het opent. Oh jee.

 

Slotfabrikanten doen niet hun best. het zou logisch zijn als ze met lockplukkers zoals jij en ik werken, om uit te zoeken wat een slot eigenlijk veilig maakt en wat niet. We bieden een schat aan kennis op dit gebied en ik vind het een tragedie dat in plaats van toe te geven dat we bestaan ​​en dat we hen eindeloos kunnen helpen bij het bieden van veel betere sloten, ze negeren ons gewoon en blijven produceren, verkopen en installeren van sloten, die echt zijn niet geschikt voor het doel. Het laat je de lelijke waarheid denken dat, kortom, ze er niet echt om geven.

En als Phil Dumas met zijn Unikey met ons had gepraat, had hij zich misschien gerealiseerd dat hij een veel beter product had kunnen aanbieden door de spiebaan en sleutel helemaal te verwijderen, waardoor een veel veiliger product werd geleverd - iets dat daadwerkelijk deed wat het was bedoeld te doen - het pand beveiligen.

Je kunt de aflevering van Shark Tank hieronder bekijken.

Veel plezier met plukken.

Chris Dangerfield

 

 


Deel dit bericht← Oudere berichtgeving Nieuwer bericht →

Vloeistoffout: kon asset snippets/ecom_footer.liquid niet vinden