Menu
Winkelwagen 0

Is jouw huis veilig? Ik vraag een THIEF.

Posted by Vetgedrukte handel on

Hallo Lock Pickers

Gedurende tientallen jaren in deze game wordt mij vaak gevraagd hoe mensen hun huis kunnen beveiligen. Ik ken mijn lockpicking, maar ik weet niets over binnenlandse veiligheid, dus toen ik de kans kreeg om met iemand te praten die iets over deze dingen weet, heb ik de kans aangegrepen.

 

Het goede nieuws is dat de woninginbraak afneemt, maar de cijfers zijn veel te hoog en er zijn nog steeds voorzorgsmaatregelen.

 

Robert (we noemen hem) was ooit een dief, een huisinbreker. Hij is niet trots op zijn vorige leven en heeft sindsdien dingen omgedraaid en doet wat hij kan om terug te geven aan de gemeenschap. Maar hier is niet de plaats voor oordeel, het is een plaats om zijn kennis en ervaring te gebruiken om onze huizen beter te beschermen. 

Wat volgt is een bewerkte transcriptie van mijn gesprek met Robert, waarin hij veel informatie heeft verstrekt over woninginbraken, waarvan ik hoop dat je die zo kunt gebruiken je zou kunnen voorkomen, of op zijn minst je kansen verkleinen, dat je wordt ingebroken.

ME: Hoe selecteer je een woning?

ROBERT: Ik ben op zoek naar geld en ik ben op zoek naar niemand. Er zijn mensen die huizen beroven als er mensen zijn, maar ik niet. Ik wil een huis selecteren waar de mensen weg zijn ... meestal op vakantie ... en waar er tekenen van geld zijn. 

ME: Hoe weet je of mensen weg zijn?

ROBERT: Een opeenhoping van ongewenste e-mail is een grote aanwijzing. veel ervan steken uit de brievenbus. Het is je misschien opgevallen dat alle wheelie-bakken op straat zijn en dat één huis ze niet heeft neergezet - ze zijn waarschijnlijk weg. Gordijn overdag getrokken. Ik denk dat mensen ze tekenen om te voorkomen dat mensen naar binnen kijken, maar het zegt me dat ze niet willen dat mensen naar binnen kijken ... waarom? Omdat ze weg zijn. Als een huis in een mooie straat twee dagen lang de gordijnen laat trekken, zijn ze op vakantie.

 

Ongewenste e-mail, enz. Die uit uw brievenbus steken, is een teken dat u weg bent. Net zoals je vuilnisbakken niet op de vuilnisbak worden gezet.

 

ME: Wat bedoel je dat je op zoek bent naar geld?

ROBERT: Ik wil mijn vrijheid niet riskeren om een ​​huis binnen te gaan dat niets waard is om te nemen. Ik wil sieraden, ik wil contant geld, iPads, laptops, camera's ... Ik wil top dingen die ik snel en voor een goede prijs kan verkopen. Of ik wil creditcards, ik kan televisies gaan kopen, Playstations, die ze die dag verkopen. Dus ik ben op zoek naar goed onderhouden huizen. Mooie tuinen, mooie deuren, schone ramen, allemaal in een goede staat. Je kunt een mooi huis hebben in een leuke straat, maar wees op je geluk ... wat niet goed voor me is.

ME: Wat kunnen mensen doen om te voorkomen dat hun huizen worden ingebroken?

ROBERT: Voor mij, zoals ik al zei, heb je niet veel post uit je deur. Gratis kranten stapelen zich voor je deur op. Vraag een vriend van de buren om dat te regelen.

ME: Hoe zit het met alarmsystemen?

ROBERT: Toen ik huizen beroofde werden de alarmen gemakkelijk opgevangen, die informatie is daar. Tegenwoordig zijn er net als internet-alarmen, die ik zeker niet zou benaderen, ik kan draden doorsnijden, ik kan een alarm uitschakelen, maar als een alarm de huiseigenaar op zijn laptop heeft gewaarschuwd, en nu kijkt hij naar mij op zijn scherm! Fu * k dat. Ze zijn logisch voor mij. Een bewegingsdetector die me verlicht als een kerstboom wanneer ik de voor- of achterdeur benader ... ze zijn goed ... Ik ben weg. Ik wil niet gezien worden. Ik zal je vertellen wat het beste werkt? Buren geven om elkaar. Buurtwacht, het werd vroeger genoemd. En ik bedoel niet een domme sticker op een lantaarnpaal, ik bedoel mensen die een oogje in het zeil houden, ik bedoel dat vensters trillen en mensen uit hun huizen komen om te kijken naar iemand die rondloopt die ze niet kennen. Ik zeg het je nu ... straten moeten bij elkaar komen en horloges toewijzen. Dat is de straat die ik ga vermijden.

 

Mensen die op elkaar letten, werken - mijn grote indruk van dit interview.

 

ME: Dat verbaast me, ik dacht dat die organisaties een beetje een grap waren.

ROBERT: Kijk, ik wil niet gezien worden, ik wil niet geïdentificeerd worden, ik wil niet opgemerkt worden. Als je mensen op straat laat lopen, hun honden laat lopen en hun gemeenschap kent, sta ik er als een zere duim uit. Ik heb geen reden om daar te zijn. Ik ben benaderd door deze mensen, ze willen weten wat ik aan het doen ben, en ik ren gewoon, en ik ga niet terug naar daar.

ME: Dat is geweldig. Het is een schande buurtwacht heeft zo'n negatieve reputatie.

ROBERT: Toen ik een kind was, kenden we iedereen in onze straat, iedereen kende iedereen en ik herinner me niet dat iemand werd beroofd. Als er een vreemde in de straat rondhing, beloofde ik dat er vier of vijf mensen achter hun vitrages in verschillende huizen zouden staan ​​en hun elke beweging zouden zien.

ME: Hoe zit het met honden?

ROBERT: Als een gezin op vakantie is, zijn de honden met vrienden of met hen weggegaan ... maar ... Als ze op pad zijn voor de dag of een avond en ze hebben een agressieve hond, een die naar de deur komt zodra ik naderbij kom, ga ik niet in dat huis. Ik heb verhalen gehoord over mensen die eten nemen en zo, maar ik ga geen raam achterover slaan en mijn arm in een huis steken dat misschien een bulterriër heeft die er klaar voor is om mijn vingers eraf te halen.

Poedel nee, een van deze, ja.

 

ME: Praat over het slaan van een raam, laat me je vragen, hoe kom je er eigenlijk in?

ROBERT: Niet opsluiten, haha ​​... ik heb ooit een set internet gekocht, maar ik kon mijn neus er niet mee ophalen. Ik ga een ruit doorzetten en de hendel draaien. Als ik die sloten kan zien met een draai-inrichting aan de binnenkant (LET OP: Vergrendeling Vergrendelingen) zijn ze dom ... ze zijn niet op slot. Ik kan een klein glazen paneel laten knappen en gewoon de deur openen.

Punaise sloten - als u uw hand kunt krijgen, kunt u de deur ontgrendelen.

Als het een UVPC is, kan ik een spreider gebruiken, het is als een kleine schop die de deuren verdeelt, een beetje buigt en dan openen. Het is niet moeilijk om erin te komen. Windows, mensen gaan weg of weg en laten een klein achterruitje open. Je zult verbaasd zijn hoe klein een venster ik kan binnenkomen, en ik ben niet klein. Zo dichtbij ramen en ramen vergrendelen. Ik kan een center-punch gebruiken en een raam doorzetten, het maakt niet veel lawaai, en open het dan gewoon. Dus sluit je ramen. Maar nadat ik heb gezegd dat ik de achterdeuren heb opengeschopt. Ik bedoel, het is niet ideaal, maar ik kan wachten tot een luidruchtige auto of motor de weg oprijdt en met één goede trap gaat de deur open.

 

UPVC en andere kunststof deuren kunnen eenvoudig worden geopend met een spreider.

ME: Hoe lang ben je in een huis?

ROBERT: Vijf tot tien minuten, ik wil er niet veel langer zijn, en als ik iets fatsoenlijks heb gevonden, iets waar ik fatsoenlijk geld voor kan krijgen, ga ik weg.

ME: U noemde de sluizen van de duim en sloeg kleine stukjes glas. Welke soort deuren en sloten zouden u afschrikken?

ROBERT: Glazen deuren zijn gewoon stom, ik kan niet alleen door je huis kijken, maar ik kan bij je slot komen en de deur openen. En zoals ik al zei, kunnen UPVC-deuren worden verspreid, ik kan het frame gewoon buigen en openen. Een degelijke houten deur, ik kan niet buigen met een spreider, ik neem elke keer de UPVC. Als je glas in je deur moet hebben, duidelijk gehard glas.

ME: Waar moeten mensen kostbaarheden verbergen, ik bedoel, als je een weekend weggaat en je hebt sieraden en andere kleine waardevolle spullen, waar is de beste plek om ze te plaatsen?

ROBERT: Niet in een decoratieve juwelendoos in je grote slaapkamer. En ik zeg dat omdat 99% van de mensen precies dat doet. Het is stom. Ik zou zeggen net uit de weg. Als je een kast onder de trap hebt met soortgelijke stofzuigers, heb je dozen met afval in de loop der jaren opgebouwd. Steek je sieraden in een plastic boodschappentas, rol het in een bal en gooi het gewoon onder een hoop rommel. Ik ga daar niet doorheen. Ik ga door de laden in de grote slaapkamer, als er een kantoor is waar ik elke trekking en kast binnenloop. Doe je sieraden in de vriezer, ik heb nog nooit in een vriezer gekeken, haha.

 

Het kan esthetisch mooi zijn om je juwelendoos te laten overlopen met al je mooie spullen, maar je laat het echt alleen voor een dief zien. Als je weggaat, verberg het dan.

 

ME: Dus - theoretisch - ik wil dat je mijn huis beschermt. Kun je samenvatten wat je zou doen om ervoor te zorgen dat ik niet beroofd word terwijl ik weg ben.

ROBERT: Laat een wijk kijken, doe dat geregeld. Ik meen het, dat gaat je allemaal veilig houden. Mensen zoals ik willen niet gezien, geïdentificeerd of bekeken worden. Als ik rondhangend word opgemerkt, welke kans moet ik dan in een steegje glijden? Je straat zal nooit meer beroofd worden, dat beloof ik. Zorg dat er borden op uw voor- en achterdeur staan ​​met de duidelijke vermelding dat u internetcamera's actief heeft en dat ze actief zijn. Zoals ik al zei, ze bestonden niet toen ik aan het werk was, maar ik weet van vrienden die nog steeds in het spel zijn, dat die huizen veilig zijn, dieven niet bij hen in de buurt zullen komen wetende waar ze zijn en misschien staat het gezicht nu op een politiecomputer of de laptop van huiseigenaren.

 

Maak duidelijk dat je Wi-Fi-alarmsystemen hebt op zowel de voor- als achterdeuren.

 

Verberg de sieraden die je niet ergens draagt ​​... ongewoon. Ik snap het, je wilt het allemaal laten zien, maar voor wie? De enige persoon waar je het voorstelt is mensen zoals ik ... stom. iPads, laptops enz. - plak ze in de keuken, in de oven of zoiets. Maar zoals ik al zei, met een degelijke buurtwacht, alarmen en lichten die oplichten als je nadert, hoef je daar niets voor te doen. Stel dat je een straat hebt met 40-huizen, ongeveer 3-mensen in elk huis. Dat zijn 120-mensen waarvan ik zeker ben dat ze - als ze de feiten zouden kennen - bereid zouden zijn om een ​​paar uur per week door te brengen om de veiligheid van iedereen op straat te garanderen.

Ik bedank dat je met me hebt gesproken Robert.

ROBERT: Een plezier.

 

Nou daar ga je - ik heb zeker iets geleerd, ik hoop dat je het ook gedaan hebt. Zorg voor jezelf en degenen van wie je houdt - maar misschien kijk je naar de lokale gemeenschap, er is kracht in aantal.

Beste wensen

Chris Dangerfield

DISCLAIMER: De meningen en suggesties in dit blog zijn niet noodzakelijk die van UKBumpKeys. Als u uw binnenlandse veiligheid wilt verbeteren, raden we u aan wat tijd door te brengen om met professionals en experts op dat gebied te praten.


Deel dit bericht← Oudere berichtgeving Nieuwer bericht →

Vloeistoffout: kon asset snippets/ecom_footer.liquid niet vinden