Menu
Winkelwagen 0

Hoe word ik een slotenmaker? Hoeveel moet een slotenmaker kosten?

Posted by Chris Dangerfield on

Hoe word ik een slotenmaker? Hoeveel mag een slotenmaker kosten?

Interview met een slotenmaker

Deze en meer vragen zullen worden beantwoord door iemand die weet - Lee Kimberly van A2B London Locksmiths - een slotenmaker met bijna twee decennia professionele slotenmakerservaring. Ik wil Lee bedanken voor dit gesprek en ik hoop dat iedereen die geïnteresseerd is in lock-picking of misschien slotenmaker wil worden, of gewoon meer te weten komt over slotenmakerij, er wat aan zal hebben. Genieten van….

Professionele slotenmaker Lee Kimberly werkt al meer dan achttien jaar als slotenmaker in de regio Groot-Londen. UKBumpKeys is de grootste winkel voor lockpicking van het land en krijgt veel vragen over slotenmakers, zoals: Hoeveel moet een slotenmaker kosten? Hoe kom ik aan een goede slotenmaker? Kunt u een goede slotenmaker aanbevelen? Evenals mensen die vragen stellen als: Hoe word ik een slotenmaker? Hoe train ik als slotenmaker? En meer. Dus ik dacht waarom vraag ik het niet aan iemand die het weet. Mijn vragen zijn binnen BOLD. Laten we dit doen!

Hallo Lee, bedankt voor het geven van je tijd, het wordt zeer op prijs gesteld. U werkt al bijna twee decennia als slotenmaker, hoe bent u in de slotenmakerij terechtgekomen, wat was uw opleiding en kunt u ons vertellen over uw eerste echte slotenmakerbaan?

Dankje wel voor het vragen. Er zijn veel mythe en mysterie rond het zijn van een slotenmaker, vooral als je begint, dus ik hoop dat ik je kan helpen. Toen ik negen was, verloor mijn leraar op school een sleutel van een hangslot dat de vaste kast opende. Na tien minuten paniek verliet hij de kamer om hulp te zoeken, en ik herinnerde me een oude aflevering van het tv-programma 'The Saint' waarin de hoofdpersoon een paperclip gebruikte om een ​​hangslot te openen. Zoals kinderen doen, heb ik letterlijk een gebogen paperclip in het hangslot geschoven en verplaatst en het opende het. Puur geluk! Toen mijn leraar terugkwam, was hij verrast en opgelucht omdat de verloren sleutel in de kast lag. Het was zo'n geweldige buzz om dat eerste slot te openen, en ik wist dat er nog veel meer sloten waren die ik kon proberen te openen. Wist je dat een gemiddeld huishouden zo'n dertig sloten heeft? Hoe dan ook, ik kreeg de bug en sindsdien ben ik gefascineerd door sloten, hoe ze werken en hoe ze op een niet-destructieve manier te verslaan. Ik slaagde erin een oud combinatieslot voor fietsen te openen dat we hadden, evenals een van die kleine geldkistjes - er zat geen geld in, maar het was nog steeds een geroezemoes. Ik heb zelfs ontdekt dat veel slotenmakers fans zijn, of zijn geweest, van magie en escapologie, wat logisch is.

Dat lijkt opmerkelijk veel op mijn verhaal - ik en mijn broer voerden grappen uit om de rekening op te hogen. Dus uiteindelijk hebben mijn ouders de telefoon op slot gedaan. Het gaat een tijdje terug, dus het was een van de oude telefoontoestellen. Ik denk dat het meer een gebrek aan begrip was dan kennis, maar ik dacht dat de smurrieschraper van onze teennagelknipper misschien in het slot zou passen. Dat deden ze, en zonder iets van de techniek af te weten, schudde ik het slot open. De volgende telefoonrekening was een groot mysterie voor mijn ouders! Ik begon als kind ook met goochelen en deed mijn GCSE mondeling examen over Harry Houdini. Ik hoefde het niet op te schrijven of zo, omdat ik al zoveel over hem wist. Ik denk dat het die fascinatie is om iets te doen wat je niet zou moeten kunnen - je zou de kleur van een kaart niet moeten kunnen veranderen, je zou niet moeten kunnen ontsnappen aan een dwangbuis die ondersteboven in het water hangt, en je zou geen slot moeten kunnen openen zonder sleutel. Hoe zit het met je opleiding?

Qua opleiding heb ik me in het begin ingeschreven voor veel cursussen en verschillende niveaus gehaald, cursussen die werden gegeven door Master Locksmiths met een geweldige reputatie, en ik heb veel geleerd. Ze leerden me wat ik moest weten om door te gaan en uiteindelijk een professionele slotenmaker te worden. Er zijn echter enkele cursussen die de wereld beloven, maar de hype niet waarmaken. Ik zou iedereen die slotenmaker wil worden aanraden om zoveel mogelijk onderzoek te doen. Praat met mensen die de cursussen hebben gevolgd die u bekijkt, kijk of er sociaal bewijs is of beoordelingen van de cursussen online.

Slotenmakers Job-, salaris- en schoolinformatie | MPR

Ja, ik heb nachtmerries gehoord over sommige cursussen, mensen die woekerprijzen betalen en na drie dagen nauwelijks weten hoe ze een pin-cilinder moeten kiezen. Ik heb veel mensen me laten schrijven met gekke verhalen waarin ze, zeg maar een vierdaagse cursus, een nietszeggend certificaat kregen en reclame begonnen te maken voor hun slotenmakerbedrijf. Onnodig te zeggen dat ze veel geld hebben uitgegeven, veel gereedschap hebben gekocht, en als het erop aankomt, wisten ze niet wat ze aan het doen waren en gaven ze het op. Hoe zou je mensen anders aanraden om het nodige onderzoek te doen?

Zoek naar lock-picking-forums, er is veel op Facebook bijvoorbeeld, zoek gewoon op Facebook naar 'lock-picking' en je zult genoeg zien. Ga voor degenen met grote aantallen, want u krijgt een breder scala aan advies en ervaring. Als er veel mensen zijn, kun je vragen naar verschillende cursussen bij jou in de buurt, of gewoon om suggesties vragen. Andere mensen zullen het ermee eens of oneens zijn, dus je krijgt een idee van welke cursussen worden gerespecteerd, en misschien nog belangrijker, welke cursussen niet worden gerespecteerd. Ik zou ook willen voorstellen om ons precies te vinden wat u krijgt. Laat je niet verkopen door slimme marketing en leuke websites, die kan iedereen maken. Besteed tijd aan het vragen wat je precies gaat leren, hoeveel mensen er op de cursus zijn, hoe lang de cursus al duurt en wat de verhouding tussen docent en student is. Als er één leraar is en dertig studenten, zul je vrijwel aan je lot worden overgelaten, wat volgens mij geen goede cursus is. Stel vragen en vraag rond, zodat u prijzen kunt vergelijken en ontdek wat u daadwerkelijk zult leren. Onthoud ook dat je verschillende cursussen moet volgen, want slotenmaker is veel meer dan lockpicking. Wees dus realistisch over wat een cursus je zal opleveren en wat je later nog meer moet leren.

Mijn allereerste echte baan was een vrouw die buitengesloten was van haar eigendom. Ze had haast en haastte zich naar buiten zonder haar sleutel. Ik zou liegen als ik je zou vertellen dat ik ontspannen was, ook al had ik veel kennis en oefende ik al maanden; alles van lockpicking tot slotinstallatie en reparatie van sloten. Maar in werkelijkheid was ik erg nerveus en mijn geest raasde, ik bleef maar denken: "Wat als ik dit niet kan doen? Wat als ik haar niet binnen kan krijgen, wat dan?” Maar na een tijdje leerde ik kalm te blijven en vertrouwen te hebben in mijn kunnen. Als je dat vertrouwen niet hebt, betekent dit meestal dat je niet over de benodigde vaardigheden beschikt en dat je het niet zou moeten doen. Dus ik arriveer en ga naar de deur, bekijk het slot en de omgeving. De cilinder op de deur van de klant was een standaard Yale-nachtslot, niet moeilijk, maar een klus die lastig zou kunnen zijn als je met alle wapens in de aanslag gaat. Na dubbel te hebben gecontroleerd dat dit het enige slot was waarmee we te maken hadden (klanten vergeten je vaak te vertellen over secundaire sloten, dit is eigenlijk een beetje een stokpaardje van mij), besloot ik te proberen het slot open te stoten. Ze zei dat de sleutel erin zat, dus ik hoefde alleen maar de deur open te krijgen. Een snelle stoot PTFE-spray, een stootsleutel van goede kwaliteit en twee tikken met de stoothamer later stond de deur open. Opluchting rondom. Daarna kreeg ik de gewoonte om voor elke baan veel vragen te stellen om er zeker van te zijn dat ik een plan had. Klanten zijn vaak in paniek, vooral als het gaat om een ​​noodvergrendeling, maar zelfs om het vervangen van de sloten, want begrijpelijkerwijs is huisbeveiliging belangrijk voor hen. Dus ik probeer ze te kalmeren en zoveel mogelijk informatie uit hen te halen. Een klant vertelde me niet dat haar sleutel in de gang hing, ongeveer twee meter van de deur - als ik had geweten dat ik daar een staaf in had kunnen steken en de sleutel had kunnen pakken. Ik vertelde haar ook dat het om die reden een slechte plek was om haar sleutels te bewaren.

Vraag uw plaatselijke slotenmaker naar de juiste hoeveelheid raam

We worden vaak gevraagd om slotenmakers aan te bevelen, omdat ik denk dat mensen zich misschien terecht bewust zijn van mogelijke risico's, zoals een fortuin in rekening worden gebracht of ondermaats werk. In een branche die nogal geheimzinnig is, wat zijn volgens u enkele van de manieren waarop mensen de risico's kunnen verkleinen en ervoor kunnen zorgen dat ze iemand krijgen die professioneel werk doet en hen niet te veel rekent?

Aanbevelingen zijn de beste manier om ervoor te zorgen dat u een slotenmaker krijgt met een uitstekende staat van dienst, mond-tot-mondreclame is nog steeds de beste manier om ervoor te zorgen dat u een fatsoenlijke professional krijgt. Als een vriend je vertelt dat ze een slotenmaker moesten bellen en ze waren blij met het werk en de prijs, pak dan het nummer en zet het in je telefoon. Je weet niet wanneer je een slotenmaker nodig hebt en hoeveel tijd je hebt om het onderzoek te doen als je buitengesloten wordt in de regen? Helaas leidt de gewoonte om het eerste nummer te bellen dat op een Google-zoekopdracht wordt gevonden, ertoe dat u naar malafide slotenmakers gaat die lage prijzen citeren en vervolgens de kosten verviervoudigen terwijl ze ter plaatse zijn. Controleer altijd of de slotenmaker die u belt klantbeoordelingen heeft op een aantal verschillende platforms, er zijn tal van beoordelingssites, dus gebruik ze. En nogmaals, doe dit voordat je een slotenmaker nodig hebt, zodat je een aantal keuzes hebt die je van tevoren hebt onderzocht en de nummers in je telefoon krijgt. Vraag ook om een ​​identiteitsbewijs met foto, wat geen onredelijk verzoek is en een beroep dat een slotenmaker deze informatie graag verstrekt - maak er ook een foto van, nogmaals, een fatsoenlijke slotenmaker zal het niet erg vinden en zal het volledig begrijpen. Prijsoffertes moeten inclusief btw en eventuele WCS (Worst Case Scenario's) zijn, zodat u een beter inzicht krijgt in mogelijke kostenstijgingen voordat er werkzaamheden worden uitgevoerd. Als het slot defect is en ze het niet kunnen openen, moeten ze het bijvoorbeeld mogelijk vervangen, wat uiteraard de prijs zal verhogen. Draagt ​​de slotenmaker een uniform? Hebben ze een geloofwaardige website? Bel minstens drie verschillende slotenmakers en vergelijk hun prijzen, hun beoordeling van het werk en hun houding. Goedkoop betekent niet bekwaam, en bekwaam betekent niet goedkoop, en daarmee bedoel ik dat de telefonische offerte van negenenveertig pond aantrekkelijk kan zijn, maar in veel gevallen gebruikt de oplichter dit om de boeking te krijgen.

iemand die een zooitje maakt met lockpicking

Dat leidt me heel mooi naar mijn volgende vraag, de vraag die ons het meest wordt gesteld - Hoeveel moet een slotenmaker kosten? Hoe weet u wat u een klant in rekening moet brengen, en kunt u de variabelen opsplitsen die bij de prijsbepaling van een slotenmaker horen?

De prijs is een zeer moeilijke vraag om te beantwoorden. Ik ga de vraag zeker niet uit de weg, maar er spelen veel factoren mee in een offerte. Type slot of sloten, afstand tot klant, tijdstip van de dag (of nacht), hoe groot is een calamiteit? Met al deze factoren en meer moet rekening worden gehouden voordat de prijs definitief kan worden vastgesteld. De ene klant heeft misschien een standaard nachtslot, ze worden om 1:3 uur buitengesloten en slechts 2 mijl van u verwijderd, maar een andere klant kan een hoog veiligheidsslot hebben, het is 14 uur 's nachts, ze zijn XNUMX mijl van u verwijderd. Dus de prijs is aangepast aan elke klant. Er is geen nationaal tarief voor specifieke slotenmakerdiensten, maar wat ik zou zeggen is om slotenmakers te vermijden die adverteren met zeer lage tarieven, omdat zij meestal degenen zijn die een excuus zullen verzinnen om uw slot te doorboren, het slot te vervangen en daarom het opdrijven van de prijs rechtvaardigen . Terwijl een fatsoenlijke, ethische slotenmaker in staat zou kunnen zijn om het slot te openen, een nieuwe sleutel voor u te maken en u de helft van de prijs in rekening te brengen, zelfs wanneer hun oorspronkelijke prijsopgave de hoogste van de twee was. Een goede, hoogopgeleide slotenmaker geeft u een prijsklasse "Van X tot Y" en zal verschillende technieken toepassen om uw slot niet-destructief te openen, in plaats van de gemakkelijke weg te nemen die u ook meer geld zal kosten.

Lokale slotenmaker bij mij in de buurt Hotsell, 60% KORTING | www.propellermadrid.com

Waaruit bestaat het grootste deel van uw slotenmakerswerk? De meeste mensen gaan ervan uit dat slotenmakerij een noodoproep is, waarbij mensen alleen thuiskomen om te ontdekken dat ze hun sleutels zijn kwijtgeraakt of ze in huis hebben opgesloten. Maar is dat de realiteit? Kun je iets vertellen over de verscheidenheid aan werk dat je doet?

Noodoproepen vormen een zeer laag percentage van de boekingen. Slotinstallaties, reparaties, aanpassingen, deuruitlijning, defecte UPVC-problemen en timmerwerk vormen het grootste deel van het werk dat we doen. Persoonlijk heb ik gemerkt dat klusjesmannen of bouwers een factor zijn bij problemen met slotproblemen, omdat ze er niet goed op passen. Vaak merk ik dat ik de rotzooi opruim die iemand anders heeft gemaakt.

 Als iemand slotenmaker wil worden, wat zou je hem dan adviseren, waar begin je? Ik veronderstel dat de vraag is: hoe word je een slotenmaker?

Het beroep zal niet voor iedereen weggelegd zijn. Het komt misschien over als een heel toffe baan waarbij je de held van het uur bent, maar in werkelijkheid is het niet van negen tot vijf. Vaker wel dan niet word je dag en nacht gebeld, in barre weersomstandigheden, in moeilijke scenario's waarin je echt out of the box moet denken om de klus te klaren. Slotenmaker zijn weegt zwaar op uw persoonlijke leven. Om je brood te verdienen ben je altijd bereikbaar en geen week is hetzelfde. Het is financieel niet zo stabiel als u zou denken, aangezien uw winst afhankelijk is van de vraag. Ik probeer niemand ervan te weerhouden om een ​​slotenmaker te worden, want ik hou van het werk en ben bijna twintig jaar verder, maar het is een moeilijke baan die toewijding vereist die gelijk is aan die van bijvoorbeeld een brandweerman of dokter.

Mijn advies is dat als je echt een slotenmaker wilt worden, je je huiswerk moet doen en goede opleidingsscholen voor slotenmakers moet onderzoeken. Vermijd de drie- en vijfdaagse cursussen waar je niet echt iets van leert. Begeleid jezelf naar gedetailleerde cursussen en vooral oefenen, oefenen, oefenen. En blijf de hele tijd leren, blijf op de hoogte van nieuwe lock-technologie en nieuwe lock-picking-technieken en -hulpmiddelen. Het internet heeft dit een stuk eenvoudiger gemaakt, dus maak er gebruik van. Als u uw vaardigheden niet scherp houdt, zult u niet effectief zijn wanneer dat nodig is.

Je bent al heel lang slotenmaker, wat is de raarste baan of banen die je hebt gehad?

Ik heb zoveel rare banen waar ik je over zou kunnen vertellen, maar een die opviel was toen ik werd geroepen voor een heer die was buitengesloten vanwege zijn hond. Hij legde uit dat hij boodschappen ging doen en toen hij thuiskwam, wilde zijn sleutel niet in het slot draaien. De reden waarom zijn sleutel en slot niet werkten, was niet dat er een probleem was met een van beide, maar omdat wanneer hij zijn Duitse dog alleen thuis liet, de hond de gewoonte had om tegen de deur op te springen. Wanneer de hond dit deed, drukte hij per ongeluk op de snib-knop (die het slot van binnenuit vergrendelt) en schakelt het slot in feite tijdelijk uit, zelfs met de sleutel. De aanblik van een enorme hond die naar je staart door de brievenbus is niet voor de zwakken, vooral als ik niet bekend ruik en de hond me waarschijnlijk als een bedreiging ziet. Hoe dan ook, de klant kwam weer binnen met mijn hulp en het slot werd veranderd in een slot dat de hond niet kon uitschakelen toen hij aan de deur sprong.

 Dank je, Leen. Voor iedereen die slotenmaker wil worden of overweegt om van zijn lockpick-hobby carrière te maken, zal zeker iets uit je antwoorden halen. Beste wensen.

Een plezier - geef de slotenmakers een boost!

© Chris Dangerfield 2022


Deel dit bericht← Oudere berichtgeving Nieuwer bericht →

Vloeistoffout: kon asset snippets/ecom_footer.liquid niet vinden