Menu
Winkelwagen 0

Safe-Cracking & Fingernail Snapping

Posted by Chris Dangerfield on

Hallo Lock Pickers.

Dus ik nam een ​​weddenschap aan. Een "sportsman's weddenschap" zoals het vaak wordt genoemd, waar er geen geld op het spel staat, maar iets veel waardevoller - mijn integriteit.

Mijn vriend heeft een kluis. Een eeuw veilig voor Korea die veel lijkt op de 'Sentry'-kluis die ik overal heb gezien. De Sentry-kluizen die ik vele malen online heb gezien 'gekraakt'. Het onderwerp lock-picking kwam naar voren en mij werd gevraagd, zoals ik vaak in dergelijke situaties ben. "Dus, kun je elke sluis kiezen?". 

Gerelateerde afbeelding

Het leek zoveel op dit. Maar 'Century' niet 'Sentry', een verschil dat me kennelijk zou hebben opgemerkt.

Ik ben er zeker van dat sommigen van jullie een vergelijkbare vraag hebben gekregen, het is een vrij algemene reactie. Maar laten we er even over nadenken: "Kun je IEDERE sluis pakken?" Het is nogal een vraag. Ik weet niet zeker of je zei dat je een coureur was die mensen zou vragen "Kun je elke auto verslaan?" Of als je zei dat je een bergbeklimmer was en dat iemand zou vragen "Kan je elke berg beklimmen?" Nee, dat zouden ze niet doen. En toch, met lockpicking heb ik dat al heel vaak gevraagd, en terwijl het korte antwoord "nee" is, Ik geloof echt, gezien de juiste informatie, tijd om voor te bereiden, onderzoek enz., Is het mogelijk om elk slot te kiezen.

Toen ik Marc Tobias 'boek' Open in 30 seconden 'las, waar hij en een vriend de Medeco Biaxial-sluis pakten, werd een slot beschouwd als een van de veiligste sloten van de VS vandaag, en heeft het absoluut vernield. Door onderzoek, intelligentie, sluwheid en knowhow vonden ze verschillende manieren om de Medico Biaxial zonder de sleutels te openen.

De Medeco Biaxial, een ongelooflijk geavanceerd slot met cilinders. Gelukkig is Marc Tobias een nog geavanceerdere picker, en in zijn boek liet hij een verscheidenheid aan technieken en trucs zien om deze zonder 30 seconden zonder sleutel te openen.

Dus met dit in gedachten koos ik niet voor 'Nee', ging ik voor 'soort' en voordat ik tijd had om allerlei soorten gezichtsbarende waarschuwingen toe te voegen, zei hij: 'Hoe zit het met dit slot?', En trok een gordijn opzij en onthulde een kleine kluis. Een Koreaan maakte 'Century' veilig, met een paneel met drukknoppen en een sleutelgat.

Hij liet me zien hoe het werkte. U moest de code van de drukknop invoeren voordat de sleutel zou werken. Als u de code twee keer verkeerd krijgt, loopt deze vast en kunt u voor 10-minuten geen andere code toevoegen. De sleutel werkt alleen als de code van de drukknop correct is.

Ik heb mijn opties overwogen. Er is een kans dat het deel dat de sleutel bevriest toegankelijk is via de spiebaan, omzeil dat, en kies dan wat een eenvoudig kuiltje leek te zijn (hij liet me de sleutel zien). Ik controleerde de knoppen op vet en slijtage - maar hij vertelde me dat de zescijferige code in de juiste volgorde moest staan, dus deze klassieke truc zou niet werken.

Toen dacht ik aan een zeldzame-aardemagneet. Ik heb veel van dergelijke kluizen zien openen met een zeldzame-aardemagneet, terwijl ze aan een nikkel (dwz magnetisch) deel in het solenoïde-vergrendelingsmechanisme achter de linkerbovenkant van de deur trekken, waardoor de kluis wordt geopend. Maar ik ben momenteel in Cambodja en ik heb mijn 1 "x 3" hockeypuckmagneet niet meegenomen omdat - nou, ze reizen niet goed, zijn super sterk en trekken iets magnetisch naar zich toe vanaf ongeveer 20 cm afstand, en met snelheid en kracht.

Beeldresultaat voor zeldzame-aardemagneet

Mijn zeldzame-aardemagneet, zoals de afgebeelde, bevindt zich momenteel duizenden kilometers verderop, hangend in het midden van een grote doos met behulp van bungee-koorden om te voorkomen dat hij iemand vermoordt. Ik grap, maar het zijn krachtige items.

Ik dacht erover om een ​​bekende veilige kraaktechniek te 'bouncen', waarbij een paar zware 'bounces' het (vaak zwak uitspringende en vooral goedkope) vergrendelingsmechanisme van de solenoïde openen. Maar omdat ik er niet zeker van was, en hij in een hoogbouw woonde, wilde ik niet echt zijn kluis op en neer op de vloer van het tapijt stuiteren en hem in de problemen brengen met de buren. Als ik 100% kennis had, zou het misschien werken. Maar een veilige en mislukte stuiteren is eenvoudigweg vernederend.

Ik nam wat foto's van de kluis en we schudden elkaar de hand. We hadden nog een kop thee en ik ging naar huis.

 

De naam, serienummers enz. Van de betreffende kluis.

 

Nu ben ik een lock-picker. Ik hou van een uitdaging. Ik ben dol op een sluisuitdaging. En zoals ik al zei, er is geen geld mee gemoeid, in plaats daarvan staat mijn integriteit op het spel. Serieuze dingen!

Ik kwam thuis en begon mijn onderzoek. En geen piepgeluid. Niets. Veel video's en informatie over 'Sentry'-kluizen en hoe ze te poppen. Maar niets aan deze Koreaanse 'Century' kluis. Goolge zit vol met 'Sentry'-kluizen - waarvan ik wist dat het zou zijn. Maar eeuw? Nada, nul, nul, niets.

Uiteraard stuurde hij me binnen enkele minuten na thuiskomst een bericht 'Hoe gaat het met het onderzoek?' Met kalmte en ultiem vertrouwen in mijn capaciteiten antwoordde ik "Alles goeds, niets om ons hier zorgen over te maken". Ik antwoordde: "Ik zal dat uitzoeken".

Oh jee.

Degenen van jullie die veel van mijn blogs hebben gelezen, of het 'over' gedeelte van onze website zullen weten wat de eerste blokkering is die ik ooit heb uitgekozen. Het was de telefoonblokkering die mijn ouders kochten om te voorkomen dat ik als kind grapjes zou maken. Ik had niet zo veel moeite om geen grapjes meer te kunnen maken, ik bedoel, er zijn maar zo vaak dat je kunt lachen om je buren die ruzie maken met pizzabezorgers. Veeleer was ik gefascineerd door het slot - en hoe ik het ging openen.

 

Beeldresultaat voor het blokkeren van oude telefoonnummers

Een oude inbeltelefoon met het soort slot dat ik kon uitzoeken toen ik amper geen luiers meer had.

Het is dezelfde zelf fascinatie die vandaag, (vele) decennia later, blijft bestaan. Een slot is een puzzel, het is een uitdaging. Het is iets om te verslaan of door geslagen te worden, en ik hou er niet van om geslagen te worden.

Mijn eerste lock-set ooit - de smurrie-afschraper van een set nagelknippers.

 

Als kind - met absoluut geen vaardigheden voor het kiezen van een slot, slaagde ik erin om het telefoonslot met de smurrie te verwijderen uit een set nagelknipper. Een techniek die ik nu ken als 'Jiggling' - en het gevoel? ABSOLUUT GEWELDIG! Niet omdat ik nu meer grapjes kon doen, daar dacht ik niet eens aan, maar omdat ik het slot had geslagen! Het enige doel van dat kleine plastic en metalen apparaat was om te voorkomen dat ik de telefoon zou gebruiken, en ik versloeg het. Ik won! Al die jaren later en ik krijg nog steeds hetzelfde geweldige gevoel als ik de puzzel versla, als ik de uitdaging win - wanneer ik een slot kies, elk slot! Het is geweldig, en het is wat ons allemaal keer op keer terugbrengt naar een reeks keuzes en nog een verdomd slot - het geroezemoes!

Dus ik ging online en begon met het onderzoeken van de Century Safe BS-500 - absoluut niets. Veel Sentry, maar geen eeuw. Ik vond veel technieken met de zeldzame-aardemagneet, ik vond de oude, sloeg hem over het magneetgedeelte met een rubberen hamer - wat misschien een optie is. Maar in werkelijkheid wilde ik mijn magneet.

NEE! NEE! NEE! NEE! - Ik wil EEUW! Geen schildwacht!

 

Dus ik googelde naar "zeldzame-aardemagneet" om te zien of ik er hier een kon kopen. Geen vreugde. En ik kan er geen online kopen omdat ..... ik heb geen adres. Nee, ik ben niet dakloos, het is gewoon zoals het hier is. Je kunt items naar het postkantoor laten sturen om ze op te halen, maar het is een loterij en vaak een dure loterij met maar één winnaar, die ik zelden ben. Maar ik vond wel een bericht op een expatsforum over een ongeluk met zo'n magneet. En weet je nog wat ik zei over ze die met snelheid en kracht metaal naar zich toe trokken?

Welnu, kijk eens naar deze ...

De zeldzame-aardemagneet is het schijfvormige object aan de achterkant, dan is er een blok metaal en een pen. Maar wacht, wat is dat andere ding daarin? Ah - het is de COMPLETE miniatuur van de persoon die op de moeilijke manier over de kracht van dergelijke magneten heeft geleerd.

 

Als je een beetje preuts bent, zou ik niet naar deze volgende foto kijken, want hoewel hij zijn miniatuur eraf had gehaald - het veroorzaakte ook behoorlijk wat schade aan zijn duim - au ..

 

"Wat bedoel je, raak het niet aan AAAAAAAARGGGH!"

 

Dus geen vreugde daar, en met mijn integriteit nog steeds aan de lijn ging ik terug naar YouTube en zocht 'veilig kraken' zonder 'Century' of 'Sentry' en de eerste video die ik vond was deze ...

 

 Een jonge jongen beseft dat hij een 'Sentry' (meh) spaarpot kan openen met een nagelknippergunkschraper!

Ik kon het niet helpen, maar glimlachen. Hier was een kind, ongeveer even oud als ik, toen ik ongeveer hetzelfde deed, een kluis met de smurrie uit een set nagelknipper plukte. het was alsof mijn hele lock picking-reis - althans symbolisch - de cirkel rond was.

Zo. Hoe deze blog te beëindigen. Omdat ik in deze laatste samenvatting meestal alles wat ik heb gezegd samenbind, bied ik een soort boodschap aan, wat geleerdheid, een grap, soms zelfs een vleugje pathos. Maar nee. Deze keer niet. Het einde is heel anders. Weet je nog wat ik zei over het feit dat mijn integriteit op het spel stond?

Weet iemand hoe een Century BS-500 veilig te kraken? Mijn integriteit is aan de lijn!

Beste wensen

Chris Dangerfield

Happy Picking.


Deel dit bericht← Oudere berichtgeving Nieuwer bericht →

Vloeistoffout: kon asset snippets/ecom_footer.liquid niet vinden