Menu
Winkelwagen 0

Lang leve de Dimple Lock King!

Posted by Chris Dangerfield on

Als je Raf nog niet kent, en je houdt van het plukken van sloten, zou je dat echt moeten doen. Hij is een geweldige man, een geweldige vriend en een absolute tovenaar met lock picking - vooral kuiltjesloten, en vooral de Mul-T-Locks die uit zijn thuisland komen, Israël. 

Ik ontmoette Raf voor het eerst lang geleden op het Britse Bump Keys-forum 10 (ah, they were the days!) En hij is sindsdien altijd een vriend geweest, altijd voor technisch advies en voor het kennen van dingen die niemand zou moeten weten! Ik heb hem vorige week ingehaald en waarheidsgetrouw kwam hij overeen om een ​​interview voor onze winkel te geven. Dus, lock pickers, leun achterover en geniet, Raf, de kuiltje slot koning!

 

Raf in zijn Slotenmaker-winkel in Israël

UKBUMPKEYSDe grote vraag - zeker onder mensen die met je hebben gesproken - is waarom een ​​Israëlische slotenmaker een cockney-accent heeft?

RAF: Mijn moeder komt uit Kilburn, Noord-Londen. Ze verliet Engeland toen ik heel jong was, maar er is een grote Britse gemeenschap in Israël en ik merkte dat ik urenlang in de bibliotheek van de Britse ambassade zat. Ook kwamen al mijn vrienden uit het VK. We hadden ook kranten, tv-shows en cassettes uit het VK, dus het was alsof je in Engeland groeide, maar in een ander land.

UKBUMPKEYS: Wanneer ben je voor het eerst geïnteresseerd geraakt in sloten en wat was het eerste slot dat je koos?

RAF: Ik werkte met een zeer gerespecteerde slotenmaker en van tijd tot tijd zouden mensen bellen om te vragen of hij sloten kon openen zonder ze te beschadigen (omdat ze deel uitmaakten van hoofdsleutelsystemen en veel sleutels hadden, enz.). Hij heeft altijd die klus gekeerd, want hij heeft het leven nooit gehad! Ik herinner me dat ik dacht dat een man naar de maan was gestuurd en het is onmogelijk dat je een slot niet open kunt maken zonder het te boren! Ik ging toen op zoek naar hulp op internet en gelukkig was er een nieuw forum gestart, het heette 'UK Bump Keys' LOL!

UKBUMPKEYS: Wat is je favoriete lock-lock en wat is je favoriete slot?

RAF: Ik verdien mijn geld met sloten en omdat ik leef in 'dimple lock country' (Israël) zijn mijnukjes mijn ding, maar toch heb ik een enorme verzameling sloten van over de hele wereld, plus gereedschap. Mijn favoriete sloten zijn EVVA 3KS, het prettigste slot dat ik ken, het is gewoon zo voelt goed om de sleutel erin te steken. Abloy bevindt zich ook bovenaan en er zijn enkele andere zoals Fichat 3D en enkele zeer goede hendelsloten.

EVVA 3KS Vergrendeling vergrendeld

UKBUMPKEYS: Welk advies zou je geven aan een lock picking newbie?

RAF: Om te beginnen met plukken met weggesneden sloten, bespaart u urenlang pijn (of plezier, afhankelijk van hoe u het ziet!)

UKBUMPKEYS: Als werkende slotenmaker, wat is je grootste professionele ramp?

RAF: Ik heb alle verkeerde dingen in het boek gedaan! Sleutels andersom doorknippen, sloten en de deur vermoorden, maar ik liep NOOIT een baan uit, zelfs niet als een andere slotenmaker werd gebeld. Ik bleef daar om te leren. Ik heb ooit 30 uur besteed aan het kiezen van een deurslot dat open was, lol.

Raf met Dutch Lock supremo Han Fey en een vrij grote Mul-T-Lock!

 

UKBUMPKEYS: Als je zou kunnen dineren met 3 mensen (dood of levend) wie zou dat dan zijn en waarom?

RAF: Naast jou Chris, (redacteur: oh lieverd!) Zou het Han Fey, John Falle en Suggs uit Madness zijn.

UKBUMPKEYS: Wat doet Raf nog meer voor de lol?

RAF: Nou, ik mag nu geen sloten in mijn huis brengen, dus ik lees 2- of 3-boeken per week.

 

Raf's werkplaats. Schone winkel, opgeruimde geest!

 

UKBUMPKEYS: Waarom heb je zo'n probleem met de Mighty Arsenal FC?

RAF: Nou, ik heb wel een paar slechte herinneringen aan Arsenal, als kind verveelden ze me verdomme, maar omdat ze lokaal waren, ging ik ze een paar keer opzoeken. Net als veel andere voetbalclubs in Engeland in die tijd was het een probleem met racisme. Hoewel niet typisch tegen Joden, maar tegen de Indiase gemeenschap die winkels in Londen begon. Arsenal heeft wel karakter, en na Chelsea vind ik het niet erg dat ze winnen!

Raf's promotievideo over zijn winkel en zijn leven - geef het een horloge!

Bedankt Raf! Je kunt (en als je van Lock Picking houdt, dat zou je echt moeten doen) de uitstekende website van Raf bezoeken. Er zijn veel tips, trucs, video's en advies over alle soorten lockpicking. Alles zien HIER!

Houd hier wekelijks meer interviews en blogs bij!


Deel dit bericht← Oudere berichtgeving Nieuwer bericht →

Vloeistoffout: kon asset snippets/ecom_footer.liquid niet vinden